Az illóolajok használata

ápr 7, 2021 | Okosságok | 0 hozzászólás

Az illóolajok 

Használata

Hogyan használahtjuk az olajokat?

Belélegezhetjük közvetlenül az üvegből, tenyerünkből, vagy kézi inhalátorból, de cseppenthetünk egy zsebkendőre, vagy a párnánkra is. Légúti panaszok, orrdugulás esetén vagy ha úton vagyunk, én ezt a módszert ajánlom.

Egy kézi inhalátor elfér a zsebünkben, táskánkban, és bármikor elővehetjük, hogy beleszippantsunk.

Bizonyos olajok esetén cseppenthetünk közvetlenül a tenyerünkbe is, majd kezünkkel kis sátrat képezünk az orrunk előtt, majd belélegezzük az illatot lassan és mélyen többször egymás után.
Ha autóban utazunk, és nincs autós diffúzorunk, cseppentsünk az illóolajból egy zsebkendőre, majd helyezzük a zsebkendőt az autó szellőző rácsai közé.

További tippek

Éjszakára cseppenthetünk közvetlenül a párnánkra, ágyneműnkre is, de ha ezt nem szeretnénk, akkor egy zsebkendőre, amit a párnánkra, vagy párnánk mellé helyezünk.

Nedves inhalálást kifejezetten légúti panaszok kezelésére használják. Kb. fél liter vizet felforralás után hagyjunk 5 percig hűlni, majd cseppentsünk bele 2-5 csepp illóolajat. Ezután hajoljunk a víz fölé csukott szemmel, takarjuk le törölközővel fejünket, majd 3-5 percig lélegezzük be a gőzöket. Fontos, hogy kerüljük a nyálkahártyát irritáló illóolajokat.

Pin It on Pinterest

Share This