Párologtatás – Diffundálás

ápr 7, 2021 | Okosságok | 0 hozzászólás

Párologtatás 

Diffundálás

Mikor a leghatásosabb!

Ma az illóolajok használati módjai közül az párologtatásról írok nektek

Párologtatni illóolajokat aromaterápiás diffúzorral érdemes. Kerüljük a mécseses kerámia párologtató használatát. Az illóolaj, mely a vízzel nem elegyedik, kiúszik a kerámia szélére, ahol a forró kerámiával érintkezve megég és elveszti terápiás hatását.

Aromaterápiás diffúzor használata elsősorban hangulatkezeléshez és levegőtisztításhoz ajánlott.

Használatával semlegesíthetjük a kellemetlen szagokat, kellemes illatot érhetünk el a helyiségben, valamint fertőtleníthetjük vele a levegőt, megszabadulhatunk a levegőben terjedő kórokozóktól.

Azáltal, hogy belélegezzük az illatokat, azok bejutnak a szervezetünkbe és jótékony hatással tudnak lenni a hangulatunkra, közérzetünkre, de akár a hormonháztartásunkra is.

Hogy csináljuk?

Az aromaterápiás diffúzorokat vízzel kell feltölteni, majd ebbe kell csepegtetni az illóolajokat, melyek aztán porlasztva kerülnek a levegőbe.
Fontos, hogy az illóolajokat csak jól szellőző helységben használjuk, ellenkező esetben irritálhatják a légzőrendszert.
A szellőzés különösen fontos ott, ahol háziállat van, számukra biztosítani kell a helyiség elhagyásának lehetőségét. A kiskedvencek számára káros és hasznos illóolajokról egy másik posztban fogok nektek mesélni.
Az, hogy mennyi ideig és milyen minőségben párologtatunk illóolajokat, függ a helyiség nagyságától, a diffúzor kapacitásától is. Érdemes olyan diffúzort választani, mely képes a szakaszos üzemmódra, pl. 15 perc párologtatás után 30 perc szünetet tart. Így is megmarad az intenzív illat, de idegrendszerünk is tud pihenni közben.

Pin It on Pinterest

Share This