dr. Tóth Nikoletta vagyok

Elkalauzollak az illóolajok világába!

Történetem

Jogászként végeztem az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Első munkám ösztöndíjasként a Gazdasági Minisztériumban volt. Ezután az Országgyűlés Hivatalában szerkesztettem az Országgyűlés napirendjét, majd a Tájékoztató Központban tevékenykedtem. Innen mentem GYES-re nagyobbik fiammal. 2 év otthonlét után munkát ajánlottak a Nemzeti Bankban, amit el is fogadtam.

Pár évre rá megszületett második kisfiam is. Mindvégig éreztem, hogy valami másra vágyom, mint a papírok világában élni. Vágytam az emberekkel való foglalkozásra, valamire, amiben alkothatok, és azzal segíthetek. Munkáim mellett mindig tanultam valami mást is. Keresztanyám természetgyógyász, így az egészséges életmódot, az alternatív megoldásokat, módszereket már fiatal koromban megismertette velünk. Egészségstúdiójában több tanfolyamon részt vettem: lenyűgözött a Bach-virágterápia ereje, önismereti, kapcsolati, fejlesztő workshopokon vettem részt.

Második kisfiam születése után pár hónappal tejfehérje érzékeny lett, mivel szoptatni szerettem volna, így én mondtam le a tejet tartalmazó ételekről, és kezdtem magam beleásni az egészséges táplálkozásba. Elvégeztem több egymásra épülő kurzust is, és táplálkozási tanácsadó lettem.
Kisfiam a tejérzékenysége mellett nagyon rossz alvó is volt: 8 hónaposan óránként ébredt. Interneten kutakodtam, hogy rossz alvó babák anyukáinak mik váltak be. Ekkor ajánlottak egy lányt, aki illóolajokkal foglakozott. Vettem tőle pár mintát, de nem váltak be, így nem is foglalkoztam többet a témával.
Emellett közben nagyobbik fiam ADHD-s (hiperaktivitás figyelemzavarral) tüneteket kezdett produkálni. Az idegrendszerre nagy hatással van a táplálkozás, így elhagytuk nála a cukrot, glutént, tejet, mindenféle mozgás- és kognitív terápiákra vittük. Bár mind hasznos volt, de kevésnek bizonyultak.

Első igazi találkozás az illóolajokkal

Ekkor egy ismerősöm ajánlott egy illóolaj-tanácsadót, akinek kisfiánál ugyanerre a problémára nagy segítséget nyújtottak az illóolajok. Nagyon kedves, segítőkész hölgy volt, aki átbeszélt velem mindent kisfiam születésétől kezdve. Vettem tőle pár mintát, amiből a legtöbb segített is: megszűntek az éjszakai felriadások, volt illóolaj, ami hatott a túlzott pörgésre, és olyan is, ami segített fiamnak koncentrálni. Innentől tudtam, hogy szükségünk van a mindennapokban ezekre a csodálatos termékekre, és nincs olyan, hogy valakinek nem hatnak az illóolajok, maximum nem találta meg a megfelelő illóolajat a problémájára.

Sajnos viszont ezek az illóolajok nagyon drágák voltak. Sok anyukával beszélgettem, akik hasonló problémákkal küzdöttek, és akiknek szintén nagyon beváltak az illóolajok, de napi rendszerességgel nem tudták használni őket, mert nem tudták megfizetni.

Család_aromacsoda

Az illóolajok hatása lenyűgözött, így elkezdtem magam beleásni az illóolajok világába: workshopokra mentem, sokat olvastam. Majd rátaláltam Hollódi Gergely iskolájára, az Aroma Botanica-ra, ahol elvégeztem az alapozó tanfolyamot. Már itt itt nagyon sokat tanultam, hisz Magyarországon véleményem szerint ez az iskola az, mely a legnagyobb tudást, tapasztalatot és tananyagot biztosítja az aromaterápia tárgykörében. A vizsga után nem álltam meg, részt vettem az Aroma Botanica mesterkurzusán is, ahol olyan szintű tudásra tettem szert, amelyet világszerte az egyik legismertebb amerikai aromaterapeuta szervezet a NAHA (National Association for Holistic Aromatherapy) és az AIA (Alliance of International Aromatherapists) is elismer. S bár rendelkezem a The School for Aromatic Studies amerikai tanúsítványával, azért, hogy megfeleljek a magyar jogszabályoknak is, és Magyarországon is aromaterapeutának nevezhessem magam, elkezdtem természetgyógyásznak, azon belül pedig fitoterapeutának is tanulni.

Az AromaCsoda faceebook csoportot és Instagram oldalt 2020. tavaszán indítottam. Célom, hogy megismertessem az emberekkel az illóolajok csodálatos hatását. A csoportban bárki bátran  kérdezhet, megoszthatja tapasztalatait.

Arometerápiás pályafutásom a Plant Therapy Magyarországnál folytatódott. Én voltam a cég aromatanácsadója, blog- és posztírója. Nagyon élveztem a munkát, főleg mert imádom a termékeiket. 

2021 tavaszán pedig elindítottam saját weboldalam. 

Üdvözlök itt Mindenkit, akit érdekel az illóolajok világa!

 

Pin It on Pinterest

Share This